Puls

LifePuls

Akaši zapisi

Koliko ljudi zna za Akaši zapise?

 

Akaši zapisi su masivna kozmička knjižnica u kojoj je pohranjeno sve što je ikad postojalo i što će ikada postojati: to je poput masivne banke memorije, smještene izvan granica vremena i prostora.

Vjeruje se da Akaški zapisi sadrže sva znanja i iskustva naše duše koja djeluje kao superračunalo kozmičkih informacija gdje možemo pristupiti informacijama o našim prošlim životima, sadašnjim i budućim mogućnostima (što je dio teorije reinkarnacije), kao i kao smisao našeg postojanja.

Svaki trenutak, svaki test, svaki osjećaj i misao, sve bi se tamo očitovalo. Koliko tajni se krije iza svega?

Ali ti zapisi ne sadrže samo informacije o ljudskoj duši, navodno bi Akaški zapisi posjedovali znanje cijelog svemira, od početka života do posljednjih budućih mogućnosti koje se očituju iz mikrokozmosa i makrokozmosa, budući da je to cjelovita univerzalna memorija. S teozofskog i antropozofskog gledišta, razumijemo da su Akaški zapisi sažetak svih ljudskih događaja, misli, riječi, osjećaja i namjere ikada dogodilih u prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti: savršen alat za proroka i vidjelica.

Ideja da postoji takva kozmička banka memorije fascinirala je znanstvenike i filozofe od pamtivijeka.

Akasha ili ākāśa je termin u tradicionalnoj indijskoj kozmologiji ili za prostor ili za zrak.

U drevnom sanskrtu koristi se za opisivanje ‘etera’ (æther), koji je nepomirljiva, nematerijalna, suptilna i nematerijalna tekućina, za koju su drevni Hindusi vjerovali da postoji u čitavom svemiru i da je ‘unutar njega’ i da će biti sredstvo zvuka i život.

Vjernici Akashe iznose brojne tvrdnje o tome koliko je Akasha široko korištena, uključujući:

Tvrdnja da su hinduske Vede i sam jezik sanskrta izvučeni iz Akashe.

Tvrdnja da su u Egiptu oni koji su mogli čitati Akašu bili na visokom glasu i da bi savjetovali faraone o svakodnevnim aktivnostima i tumačenju snova.

Tvrdnja da su druidske kulture Irske, Škotske, Walesa i Engleske pokazale sposobnost pristupa Akashi.