Puls

LifePuls

Kako brzo i efikasno naljutiti obitelj

 

“Kako brzo i efikasno naljutiti obitelj s par informacija, naravno, kada ne živite s njima?
U donjem tekstu je pismo koje kćer šalje svojoj obitelji s očitom namjerom. Kakva je namjera možete procijeniti i sami.

Dragi mama i tata:
Prošla su tri mjeseca otkako sam napustila fakultet. Dobila sam otkaz u pisanom obliku i vrlo mi je žao zbog nepromišljenosti što vam prije nisam pisala. Reći ću vam najnovije informacije, ali prije nego što pročitate, sjednite. Nećete moći dugočitati ako ne sjednete. U redu?
Pa, sada se prilično dobro osjećam. Prijelom lubanje i potres mozga kad sam skočila kroz prozor spavaonice koja se zapalila ubrzo nakon mog dolaska-te povrede sada su, mislim, zacijeljene. U bolnici sam provela samo dva tjedna, a sada mogu vidjeti gotovo normalno i imam glavobolje ponekad.
Srećom, jedan polaznik na benzinskoj stanici u blizini spavaonice bio je svjedok požara u spavaonici i mog skoka, a on je bio taj koji je pozvao vatrogasnu službu i hitnu pomoć. Također me posjetio u bolnici i budući da nisam imala gdje živjeti zbog izgorjele spavaonice, bio je ljubazan da me pozove da podijelim njegov stan s njim. Njegova soba je u podrumu, ali nekako je slatka i sviđa mi se.
On je vrlo dobar dečko i u međuvremenu smo se jako zaljubili i planiramo se vjenčati. Nismo još odredili točan datum, ali bit će to prije no što se moja trudnoća počne pokazivati.
Da, mama i tata, trudna sam. Znam koliko vas raduje biti baka i djed i znam da ćete s radošću dočekati dijete i pružiti mu istu ljubav i predanost i nježnu njegu koju ste meni pružili kad sam bila dijete.
Razlog kašnjenja našem braku je taj što moj dečko ima neku manju infekciju koja nas spriječava da prođemo predbračni test krvi ali ne brinem previše oko toga. To će se srediti od injekcija penicilina koje sada uzimam svakodnevno. Znam da ćete ga dočekati u obitelji otvorenih ruku. Ljubazan je i iako nije dobro obrazovan, ambiciozan. Iako je on različite rase i religije od naše, znam da vam često izražena tolerancija neće dopustiti da vas muči činjenica da je njegova boja kože nešto drugačija od naše. Sigurna sam da ćete ga voljeti kao i ja. Porodica mu je također dobra, jer kažu mi da je njegov otac važan inženjer za sanitarni odjel za koji radi. Iako kažu da on vodi svoj ured iz svog kamiona. Sad kad sam vas upoznala sa svim, želim vam reći da nije bilo vatre u spavaonici, da nisam imala ni potres mozga ni frakturu lubanje, nisam bila u bolnici, nisam trudna, nisam zaručena, nemam veneričnu bolest i nema dečka u svome životu.Međutim, dobivam “2” iz povijesti i “1” iz znanosti i željela sam da te ocjene sagledate u odgovarajućoj perspektivi kao moja draga obitelj.
Vaša kćer
”

Obrada: Milena Kralj Potočki