Puls

LifePuls

Što je PayPal i kako se koristi

PayPal je besplatan online račun ili financijski servis putem kojeg možete donirati ili poklanjati novac i obavljati online kupovinu. Jedino što se naplaćuje kad šaljete novac u inozemstvo ili kupujete kriptovalute. PayPal je sličan kreditnoj kartici, ali bez fizičkog kontakta, dakle, nemate uobičajenu karticu već se sve obavlja online.
Osnovno je da se registrirate kao na bilo koju web stranicu na internetu, a potom date podatke o svojoj kreditnoj kartici i onda možete slobodno, primati novac, darovati ili kupovati putem interneta. Možete registrirati više kreditnih kartica, imati privatni račun i poslovni odvojeno. Za registraciju i primanje novca ne trebate uopće imati bankovni račun niti ikakvog posla s bankom i to je velika prednost.
Sva uputstva se jednostavno nalaze na stranici PayPal kad se ulogirate sa svojom mailom adresom na koju će vam odmah stići potvrda o registraciji.
Kredit
Također možete podnijeti zahtjev za kredit tako što ćete ispuniti formular i potpisati ugovor, Zatim dolazi odobrenje i imate kredit, ali s ograničenjem, to jest granicom.
Bilo da kupujete, plaćate, šaljete novac, sve se odvija instantno i ne morate u online trgovinama unositi podatke o svojoj kreditnoj kartici.
Međutim, eCheck je sličan tekućem računu i treba pričekati par dana da se transakcija izvrši.
Ono što je najbolje kod PayPala je što je posve siguran, a isto tako vaša vas kartičarska kuća štiti od raznih vrsta prijevara.
Zaključak:
Sve više online trgovina pruža mogućnost plaćanja na ovaj način, a neke i zahtijevaju plaćanje samo PayPalom tako ta je savjet da otvorite račun zbog svih gore navedenih razloga.