Puls

LifePuls

Što je treće oko i kako djeluje

Treće oko, magični dio našeg tijela oogućava nam da se koncentriramo i proširimo perspektivu promatranja, razumijevanja, svjesnosti, a nalazi se na čelu, točno između očiju. Ono pokreće intuiciju i maštu, a također produbljuje mudrost i jasnoću u odlučivanju i razmišljanju. Ta se čakra koristi u mnogim magijskim tehnikama.
Ovaj energetski centar između naša dva oka je od neprocjenjive koristi za mnoge ezoterične prakse kao što su meditativne tehnike i razne kreativne djelatnosti. 
Energija trećeg oka ima plavu tamnu boju i spaja se sa crvenom i zlatnom bojom. Kada se oko širom otvori, naš mozak automatski vidi boju trećeg oka. 
Manjak energije u ovoj čakri može rezultirati tjeskobnim osjećajima u kojem se osoba nađe u stanju obamrlosti čula vida. Kao kada nastavljamo donositi loše životne odluke i ne prestajemo to činiti, jer nam se čini ispravnim, a nedostaje nam da vidimo da je to loše dugoročno gledano, no ne prestajemo, što znači da treće oko nije u balansu.
Ili, drugi primjer, kod osobe koja se ponaša agresivno ili osoba s problemima s raznim ovisnostima. Tada znamo da djeluje negativna energija trećeg oka, ali na sreću nije trajna, mijenja se.
Za uravnoteženje svake čakre, čovjek mora biti svjestan smisla i cilja te zaroniti duboko u duhovno – najbolje pod vodstvom iskusne duhovne osobe. Još jedan dobar primjer je kada mislimo da smo pronašli način rješavanja neke problematične situacije, ne znajući da uvijek postoji rješenje kojeg se još uopće nismo sjetili, a bilo bi najbolje za nas.
Meditacija kao i vizualizacija je jedan od načina da se spozna je li određeni energetski centar neuravnotežen.

Treće oko: jasnovidnost i buđenje

Ljudi s nadosjetilnim sposobnostima, imaju visoko razvijenu čakru trećeg oka. U njih je treće oko prirodno aktivno. Otuda uvidi u duboke istine, misterije, jasna sjećanja na prošle živote i objektivni uvid u sadašnjost svakog pojedinca kao i sposobnost viđenja budućnosti. No za ljude koji nemaju probuđenu ovu čakru, buđenje biva često eksplozivno, ekstatično, iskustvo koje teško mogu opisati. Dolazi do promjene starih uvjerenja, pogleda na život, a javljaju se temeljna pitanja o postojanju i smislu života kao što se dobiva i pristup odgovorima. Ukratko, to je pristup višoj svijesti.
Stoga je važno raditi na čakri trećeg oka, a jedan od osnovnih načina jeste duboka meditacija. Dobrobiti su nemjerljive i ne mogu se usporediti ni sa jednim dobrim iskustvom prije probuđenosti ove čakre.