Puls

LifePuls

Što znate o astrologiji

Astrologija
Astrologija značenje i osnove

Drevnoj astrologiji nedostajao je korak da bude proglašena znanošću, ali to se nikada nije dogodilo tako da je ostala u domeni ezoterije. Astrologija je jezik simbola i djeluje prema vlastitim pravilima i značenjima bez obzira na stvarni utjecaj okoline. Ali astrologija je također uvjerenje ili pretpostavka da će nešto rođeno ili stvoreno u određenom trenutku proći kroz cijeli svoj životni ciklus potencijale i kvalitete koje su određene vremenom i mjestom rođenja. Drugim riječima, simboli astrologije postaju smisleni kroz gornju kozmičku kartu: položaj planeta i njihove udaljenosti jedna od druge u danom trenutku u vremenu i prostoru.

Horoskop zapravo nije neka vrsta predviđanja, kao što bi se moglo pomisliti čitajući nečiji dnevni ili tjedni horoskop. Moguće je sastaviti horoskop s namjerom budućeg “predviđanja”, ali uobičajena ideja o horoskopu je varljiva

Da bismo razumjeli zodijak, možemo ga zamisliti kao dvanaest jednako velikih presjecišta prostora. To je zamišljena traka životinjskih simbola koja okružuje Zemlju, na temelju zviježđa. Poznavanje položaja Sunca u zodijaku nije teško, budući da smo naučili da ono ostaje u svakom horoskopskom znaku mjesec dana u svom godišnjem kretanju gledano sa zemlje

U antičko doba nije bilo načina da se napravi razlika između pojmova astrologije i astronomije. Astrologija je disciplina povezana s psihologijom, a instrument njezine analize je osobni horoskop rođenja. U antičko doba, astrologija je bila mnogo dogmatskija disciplina, uglavnom korištena u vezi s događajima. Smatralo se da posjeduje određenu moć nad svim stvarima, potpuno izvan samih pojava. Astrologija je od tada prošla kroz dramatične promjene. Iako se prediktivna astrologija još uvijek široko prakticira, na nju se gleda drugačije, a danas većina astrologa cijeni moć astrologije koja osvjetljava osobnost nad njezinim potencijalom predviđanja. Astrologija je kao metoda za razumijevanje individualnosti daleko zanimljivija od bilo kojeg alata za proricanje budućih događanja.
Astrloški aspekti ukratko:
Astrološki aspekti pokazuju podudaranje ili nepodudaranje između planeta. Oni dodaju novu dimenziju planetima u aspektu, miješajući i modificirajući njihove kvalitete i načine funkcioniranja. Kada planet zauzima neki horoskopski znak, on je na definitivan način obolježen ovim određenim znakom. Međutim, ovo je stanje prije svega pasivno, statičko. Dva planeta u aspektu s druge strane stvaraju jasnu motivacijsku kvalitetu koja nije prisutna u znaku položaja planeta. Bez obzira na to, iako se čak čini da planeti i znakovi predstavljaju slične karakteristike, oni nisu ista stvar.