Puls

LifePuls

Znate li što je Tarot?

 

Tarot je špil od 76 karata podijeljenih na velike i male Arkane. Tarot ishod prema odgovoru koji dobijete ne ovisi samo od karata tarota već i od vašeg sudjelovanja u smjernicama koje vam je tarot majstor dao. Međutim, tarot djeluje na specičan način koji mnogi krivo shvaćaju misleći kako je odgovor koji su dobili sve što trebaju, a dalje se distanciraju iščekujući ostvarenje. Kako uobičava reći dobar tarot majstor, nema čuda koje će vam odgovoriti na baš sve i uz to da odgovor bude po vašoj želji. To se osobito odnosi na pitanja o vremenu kada bi se trebalo, moralo nešto ostvariti. Spojem numerologije i tarota može se okvirno odrediti vrijeme nekog događaja, ali ako vam netko slučajno govori dan i datum ili, što je još gore, sat u koji će se dogoditi, tada znate da razgovarate s nekim tko ne poznaje tarot i nema dara za tumačenje ili proricanje budućnosti. Pri čitanju karata u obzir se uzima vaša prošlost, sadašnjost, pa se tek onda se dolazi do odgovor na odgovor samo DA ili NE. Nema važnosti tema pitanja: to može biti ljubavni tarot, tarot za zdravlje, nancije ili nešto treće, neka druga tema za tarot sasvim je svejedno. No ono što nikako nije svejedno I što je od velike važnosti jeste da vam tarot majstor uz tumačenje, davanje odgovora da savjet, smjernicu iz karata.
S druge strane, vidovnjaci vam mogu često kroz uvid reći točno vrijeme nekog događaja u budućnosti, dati više detalja, jasnije sagledati vašu situaciju, a to mogu činiti preko karata tarota baš kao i tarot majstori, preko vizija, snova ili samo da vas vide ili vam čuju glas. Oni primaju vašu energiju da to i ne osjetite, no zna se dogoditi kod hipersenzibilnih osoba da osjete i one energiju od vidovnjaka. Tarot jedna od tehnika kojom se služe, kao pomoćno sredstvo, ali vidovitost je ono što im daje moć da vide unaprijed ili unatrag, kao i vašu trenutnu situaciju.
Vidovnjaci i tarot majstori se malo razlikuju, kako god da se čini da je razlika velika, a jedan od razloga je taj što i tumači karata često posjeduju određeni dar vidovitosti.
Imamo izvrstan primjer koji izdvajamo između mnogih, primjer žene koja je koristila karte za svoje vidovnjačke sposobnosti. Madam Lenormand, (Marie), bila je u 19. stoljeću, pariška vidovnjakinja i tarot majstor čije su moći za proricanje budućnosti bile nadaleko poznate po svojoj točnosti. Lenormand je davala je smjernice i čitala budućnost mnogim najutjecajnijim ljudima Europe. Redovito je posjetila Žozen, (Josephine), Napoleonovu suprugu i predvidjela uspon i pad Napoleona, kao i njihovu rastavu. Ona je koristila špil od 36 karata prilagodivši ga tako svojoj vidovitosti kroz tarot. I danas se njezine karte smatraju izvrsnim špilom za proricanje te se mnogi tarot majstori samo njima služe i kroz njih proniču u ono što čeka nekoga. Mnoge kontroverze vezane su za život Madam Lenormand, no kako god njezino dokazano poznavanje karata i nadnaravne sposobnosti i s tarotom i preko njega su neupitne.
Evo i njezinog špila sa pojedinim značenjima tarot karata koje možete. U tarotu Madam Lenormand postoje 36 karata dok neki izvori tvrde da ih je preko 70.