Puls

LifePuls

Kako zaraditi putem Google Adsense

Google AdSense je program u vlasništvu Google korporacije i na taj način vlasnici blogova ili web stranica na Google mreži postavljaju tekstualne, slikovne, video ili interaktivne medijske oglase koji su povezani sa sadržajem onoga o čemu pišete. Možete biti uvjereni da Google redovito i pošteno plaća svaki klik na reklamu na vašem blogu.
Adsense oglasi zasnovani na sadržaju mogu biti ciljani na korisnike koji imaju određeni interes ili kontekst. Ciljanje može biti zasnovano na CPC-u (cijena po kliku) ili CPM-u (cijena po hiljadu pojavljivanja), jedina značajna razlika u CPC-u i CPM-u je što se kod ciljanja CPC-a zarada temelji na klikovima, dok se CPM zarada u posljednje vrijeme zapravo temelji ne samo po prikazima / prikaz, ali u većem obimu, na hiljadu prikaza, što ga istjeruje s tržišta,a čini CPC oglase češćim.
Oglasi mogu biti jednostavni tekstualni, slikovni, animirani, flash video, video ili bogati mediji. U većini veličina oglasa korisnici mogu promijeniti hoće li prikazivati tekstualne i multimedijske oglase ili samo jedan od njih. Od novembra 2012. ispod AdSense tekstualnih oglasa pojavljuje se siva strelica radi lakše identifikacije. Google je ažurirao politike u vezi s brojem oglasa po stranici, uklonjeno je ograničenje od tri oglasa po stranici.

Ideje za blog

Ako imate zamisli za blog i adekvatno ih ostvarite, recimo na domaćem, ali i na stranom tržištu, onda su obično financijska ulaganja nevelika i svakičovjek ih može izvesti.
Važnije od novca za početak će biti vaše znanje, vrijeme i veoma puno volje i upornosti kako bi zaradili na svome blogu ili web stranici.
Ali naravno, potrebno je i kreativnosti, korisne ideje za blog, te da vas tema koju planirate objavljivati zanima, da ste stručni na tome području i da je na pravi način postavite ili plasirate za čitatelje ili publiku. Treba prepoznati što se najviše traži i pregledava na internetu, jer tu uspiju samo oni koji su najuporniji i ponude ono što publika želi i što je zanima.
Prvo istražujte konkurenciju oko sebe, a potom ono što ljude najviše privlači da bi se zadržali na vašem blogu.
Pored ideje za blog, treba naći volje i motivacije da pišete kvalitetan blog i godinu, možda i dvije, prije nego što imate prvu priliku zaraditi novac od bloga.
Ako napravite kvalitetan blog čitatelji će ti sami nakon dvije tri godine pokazati što žele. Ako to uspijete pretvoriti u uslugu ili pokrenuti vlastiti posao, možete od toga stvarno dobro početi zarađivati.

kako zaraditi

Istraživanja:

Neka istraživanja pokazuju da je potrebno i do godinu ili više da jedan blog uspije u toj mjeri da donosi mjesečni prihod. Ako živite u manjoj zemlji kao što je Hrvatska, ne možete računati na zaradu kao što bi neko mogao zaraditi, recimo, u Francuskoj. Zašto? Pa sam broj populacije u Hrvatskoj je manji što automatski smanjuje prihod koji možete zaraditi.

Postoji način zarade da čitateljima s vremenom ponudiš nekoliko usluga ili nekoliko vrsta proizvoda s različitim cijenama. Naravno, dobar dio podijelite na blogu besplatno kroz pisanje korisnog sadržaja. Dio ponudiš kroz email listu, a dio kroz vodiče ili besplatne tečajeve.
Akutalna tema za Google sve više postaje važna pored kvalitete, i redovnog objavljivanja. Nije stvar u tome da blog zatrpate s bezbroj članaka već, kako rekosmo u kvaliteti i trenutnom trendu.
Savjet:
Ono što nikako ne smijete raditi jeste da sami klikate po reklamama na vašoj web stranici ili blogu, jer Google to vrlo brzo otkrije, penalizira vas i ne možete dalje surađivati s Google AdSense. Igrajte pošteno i zarada će doći. Uvijek je dobro imati dodatne prihode bez obzira na njihovu količinu. Sigurnost ne postoji, ali u Google adsense možete vjerovati.